Bosspeurtocht in Nijmegen - Ontdek de natuur met Eekhoorn Freddy!

Geschreven op

Kinderen kunnen deelnemen aan een leuke speurtocht in het bos met Eekhoorn Freddy.

Een nieuw avontuur dit najaar voor alle kinderen in Nijmegen: Bosspeurtocht! Dit project is speciaal ontworpen om jonge ontdekkingsreizigers aan te moedigen de natuur in te trekken en spelenderwijs meer te leren over hun omgeving.

 Maak een gave foto tijdens jouw bosavontuur en stuur deze naar sportontwikkeling@nijmegen.nl.  Wie weet wordt jouw foto wel op school of de socials van de gemeente Nijmegen gedeeld.

De Bosspeurtocht

Kinderen kunnen deelnemen aan een leuke speurtocht met Eekhoorn Freddy. Op de speciale speurkaart van Freddy staan afbeeldingen van dingen zoals paddenstoelen en insecten die ze in het bos kunnen vinden. De speurtocht is zowel geprinte als digitaal te verkrijgen. Tijdens de speurtocht helpen kinderen Freddy alles te zoeken en kunnen ze hun ontdekkingen aankruisen op de kaart. Ze kunnen ook een QR-code scannen voor meer informatie. Freddy heeft namelijk onze stadsecoloog Joep gevraagd om alles te vertellen over wat ze tegenkomen! 

Zodra de kaart vol is, kunnen kinderen hun avontuur vastleggen door een foto te maken met een gevonden voorwerp of met de Bosspeurtocht. Deze foto's kunnen gedeeld worden op het sportplatform, zodat andere kinderen geïnspireerd raken om ook deel te nemen aan dit leuke avontuur.

Fysieke kaarten zijn verkrijgbaar in wijkcentra door de hele stad of kunnen worden opgevraagd bij de buurtsportcoach. Trek uw regenlaarzen aan en ga samen met Eekhoorn Freddy op ontdekkingstocht in de prachtige natuur van Nijmegen!

Voor meer informatie, neem contact met ons op via sportontwikkeling@nijmegen.nl, stel uw vraag via sport.nijmegen.nl of spreek de buurtsportcoach aan in uw wijk, herkenbaar aan de rode kleding!